Was dat vandaag?

De toneelspelers van de toneelgroep ” de planktrekkers  ” komen met mondjesmaat het vernieuwde ontmoetingscentrum van Aalbeke binnen, waar ze vanavond gaan repeteren voor hun nieuwste productie ” een weekendje ardennen “, althans dat denken ze toch. Want de zaal is gevuld met toeschouwers.
Om het op zijn Jambers te zeggen : Wie zijn ze? vanwaar komen ze? Wat komen ze hier doen?.
Plots komende toneelspelers tot het besef  dat ze zich van 1 week vergist hebben. In plaats van een repetitie is staat er een voorstelling gepland voor vanavond ,tot overmaat van ramp en misschien wel van het publiek ook.
Zowel de spelers als het decor zijn er nog niet klaar voor.
Er zit niets anders op , dan het publiek te trakteren op een repetitie. Een repetitie die ver van het eindresultaat  staat.
U zal zien hoe een toneelstuk tot stand komt bij de planktrekkers.  Hopelijk heeft het publiek daar niet teveel last van.
De planktrekkers 

1475

Dit jaar brengt de jeugd het stuk 1475, geschreven door Cees Van Broeckhoeven.
Het verhaal speelt zich af in een internaat.
Wanneer er een nieuwe jongen in de instelling komt, vertellen de anderen hun levensverhaal en waarom ze daar wonen. Opvallend genoeg is een jongere wat stil als het over haar eigen verleden gaat. Onder de jongeren is ook een buitenbeetje die, verbazingwekkend genoeg, een tijdmachine uitvindt. Wanneer hij zijn uitvinding wil demonstreren aan de andere jongeren, blijkt dat de machine dan ook echt werkt. Het
verhaal maakt een vreemde wending en wordt een romance tussen een aantal Middeleeuwse jongeren. Hoe dat verder afloopt? Dat kan je komen bewonderen op onze voorstellingen. We stappen het podium op op vrijdag 14 april, zaterdag 15 en 22 april en op zondag 16 april. 

Dit fictieve stuk wordt gebracht door:

Yaro Vandeputte, Thibault Verbrugge, Tibau Clarysse, Nienke Cannaert, Lili Casier, Yanaika Claeys, Margaux Van Robays, Lena Verslijpe, Julie Wymelbeke, Emma Desmet, Stien Houthaeve en Marie Gykiere. Het stuk wordt geregisseerd door Caroline Latruwe. De spelers staan alvast te popelen om het
podium te betreden en de toeschouwers een fantastische avond te bezorgen.

De planktrekkerkes